Damasker/tillbehör

Damasken har till uppgift att skydda drivknutens rörliga delar från fukt och smuts och samtidigt hålla fettet kvar på plats i drivknuten. Den ska vara tillräckligt elastisk och följsam för att kunna följa drivknutens vridningar även vid fulla rattutslag. Damasken ska därutöver tåla oerhört mycket stryk, stora temperaturskillnader och sitter dessutom i en utsatt miljö med salt, grussprut och stora mängder vatten som sköljer över hela drivlinan under färd.

Tyvärr har biltillverkarna använt mer eller mindre lyckade plast-gummiblandningar som spricker framför allt vintertid när det blir kallt. Det är därför som vi enbart valt att satsa på kvalitetsdamasker i nitrilgummi och våra speciellt framtagna silikondamasker med hela 10 års garanti. Silikondamaskerna är helt åldrings- och temperaturbeständiga och klarar temperaturer mellan -70 och över 200 grader utan att förändras.

På bloggsidan kan du ser hur några ryska kollegor testat hur rysk kyla påverkar damaskernas material. Ett tämligen ovetenskapligt, test men väldigt avslöjande...

Här hittar du även lite av de tillbehör och extra delar som kan behövas vid byte av delar till drivlinan. Alla våra drivknutar och drivaxlar är alltid kompletta med rostfria klämmor, damasker, fett, clips och den sträckbult eller mutter som behövs. Alla drivaxlarna levereras med damaskerna monterade.

Tången är ett mycket bra verktyg vid montering av de rostfria CV-klämmorna, men kan naturligtvis även användas för klämmor av typen Oetiker, s.k. öronclips för bränsleledningar, kylarslangar etc.

Bräkleen är en professionell broms- och delrengörare. Avlägsnar olja, fett och annan smuts och ämnar inga rester.

Fallande ordning

19 artiklar

 • Styrväxeldamask, röd universal i silikon

  Styrväxeldamask i röd silikon

  Dessa damasker är speciellt utvecklade för det Skandinaviska klimatet och spar både tid, arbete och pengar vid byte.

  Läs mer
  Artikel nr.: EDBKS05
  189 kr
 • Amalie Blue Hi-Temp litiumfett, specialfett framtaget för motorsport

  Amalie Blue Hi-Temp litiumfett är speciellt utvecklat för industrin och motorsporten som kräver extremt bra skydd vid höga tryck i hårt utsatta miljöer. Utöver de smörjande egenskaperna under stora temperaturvariationer och tryck så är fettet oxidationsbeständigt med unikt hög vattentäthet och mycket gott korrosionsskydd. Det har därtill mycket låg avdunstning, oljeseparation och ingen eller mycket liten påverkan på gummitätningar och damasker.

  Fettet är litiumbaserat med helt unika tillsatser för att uppfylla de strängaste maskinkraven och är fullt verksamt i temperaturer från minus 40 grader C till 180 grader C, men klarar toppar på mer än 260 grader C.

  Det passar därför perfekt för användning i områden som är hårt utsatta som hjullager, kulleder, drivknutar/drivaxlar och snäckväxlar. 

  Läs mer
  Artikel nr.: Blue-Hi-Temp
  95 kr
 • Amalie Pro Tac Plus lithiumkomplexfett med 5% molybdendisulfid i fettub

  Amalie Pro Tac Plus är ett mycket vattentåligt lithiumkomplexfett av högsta klass, förstärkt med 5% molybdendisulfid som möter bl.a Caterpillers senaste ”Moly” rekommendationer. Detta robusta fett motverkar kontakt mellan metallytorna under mycket höga tryck 

  Amalie Pro Tac Plus främsta användningsområden är knutkors, drivknutar, framvagnsdelar, skivbromsar och i lastbilschassin med extrema tryckbelastningar med extremt höga temperaturer, kan även användas för marint bruk.. 

  Fettub för användning i fettspruta.


  Pris: 79 kr för fettub på 400 gram, 25% rabatt vid samtidigt beställning av drivknut eller drivaxel

  Läs mer
  Artikel nr.: Pro-Tac-Plus
  79 kr
 • Bräkleen, professionell bromsrengöring, avfettningsmedel

  Professionell bromsrengörare Bräkleen. Ett rengörings- och avfettningsmedel för bromsar, drivlina och motordelar. Lämnar inga synliga rester. Spraya på det som ska rengöras, låt rinna av och lufttorka eller torka rent med en ren trasa alternativt papper. Avlägsnar effektivt olja, fett och annan smuts.

  Läs mer
  Artikel nr.: 2030033
  49 kr
 • Damask i röd silikon, universal

  Våra nya universaldamasker från EURODRIVELINE i röd silikon spar både tid, arbete och pengar. Fördelarna med silikonet är att det är betydligt mjukare och samtidigt har avsevärt mycket bättre ålderbeständighet än vanliga damasker i svart nitrilgummi.

  Silikonets unika termiska egenskaper gör det bättre lämpat för just drivaxeldamasker då det klarar temperaturer mellan -70C och +200C utan att förändras eller spricka. Just sprickor vid stora rattutslag i låga temperaturer vintertid är annars det kanske vanligaste problemet för en vanlig drivaxeldamask.

  Samtliga damasker levereras komplett med fett och rostfria klämmor. 10 års materialgaranti.

  Läs mer
  Artikel nr.: EDBKS02
  220 kr
 • Damask i röd silikon, universal, 10-pack

  Den nya Universal silikondamasken från EURODRIVELINE är framställd av rent silikon.
  Dessa röda damasker är framtagna för att klara det tuffa nordiska klimatet och klarar
  mycket extremare temperaturskillnader än vanliga damasker. De är mycket stryktåliga, åldringsbeständiga och klarar
  ner till minus 70 grader och upp till över 200 grader utan förändring.
  Därför lämnar vi 10 års materialgaranti.
  Speciellt utvecklade för det Skandinaviska klimatet
  För direkt leverans.

  Läs mer
  Artikel nr.: EDBKS0210
  1 800 kr
 • Damask i svart nitrilgummi, universal

  Vår universaldamask från EURODRIVELINE består av nitrilgummi. 

  Damasken levereras komplett med fett och rostfria klämmor. 2 års materialgaranti.

  Läs mer
  Artikel nr.: BKUV03
  99 kr
 • Damask i svart nitrilgummi, universal, 10-pack

  10-pack av vår populära universaldamask från EURODRIVELINE som består av nitrilgummi. Nitrilgummi används allmänt i oljeindustrin på grund av dess motståndskraft mot bränsle och andra kemikalier. Det är ett elastiskt material som även används vid tätningar i fordon. Eftersom nitrilgummi har hög motståndskraft mot kemikalier, vatten, salt etc. och klarar ett brett spektrum av temperaturer, fungerar det utmärkt till damasker som sitter i en utsatt miljö med stor yttre påverkan i alla väder och temperaturförhållanden.
  Läs mer
  Artikel nr.: BKUV0310
  799 kr
 • Fett till drivknut

  FETT till drivknutsdamask universal
  Läs mer
  Artikel nr.: F001
  28 kr
 • Gulf litiumkomplex fett, tub

  GLF5023 Gulf Crown LC litiumkomplex fett med exceptionellt god mekanisk och termiskstabilitet med EP/AW-additiv. Ett allmänt universalfett för smörjning av allt från små obelastade till stora tungt belastade glid- och rullager. Huvudsakligen framtagen för applikationer i hjullager på personbilar, lastbilar, bussar och tåg. Möter Volvo Smörjfett 97720. Tål temperaturtoppar upp till +220°C. Ljusgul färg.

  Läs mer
  Artikel nr.: DGLF5023-250
  59 kr
 • Klammer till Drivknut Universal

  Klammer till Drivknut Universal Klämmor till drivknut damask Passar alla drivknutsdamasker En liten klämma En stor klämma
  Läs mer
  Artikel nr.: UBC0102
  28 kr
 • Monteringskon för damasker

  För att enkelt montera silikondamask utan att dela eller lossa drivknuten från drivaxeln. Monteringskonen är framställd av ett speciellt material med bra glidegenskaper och kan användas om och om igen.

  Med detta verktyg kan ni lätt montera våra silikondamasker.

  Läs mer
  Artikel nr.: CONE
  150 kr
 • MPM dieseltillsats, Diesel System Cleaner, rengör och smörjer hela bränslesystemet

  MPM Complete Diesel System Cleaner rengör och smörjer hela bränslesystemet inklusive spridarna. Behandlingen innehåller både cetantalshöjare och tillsatser för att smörja dieselpumpen. Dagens betydligt "torrare" diesel ökar slitaget på både dieselpump och spridare och därmed behovet av rengöring och smörjning av bränslesystemet alla delar.

  Slås på i samband med en tankning, och varar sedan hela 1500 mil. Denna produkt är ej att förväxla med tillsatser som måste slås på vid varje tankning!

  Läs mer
  Artikel nr.: MPM-Diesel
  99 kr
 • MPM, Bensin System Cleaner, rengöring för hela bränslesystemet

  MPM Bensin System Cleaner rengör hela bränslesystemet inklusive insprutning, spridare och ventiler. Slås på i samband med tankning, varar sedan hela 1500 mil.

  Pris: 108 kr för en flaska.

  Läs mer
  Artikel nr.: MPM-bensin
  99 kr
 • MPM, Oktanhöjare, Booster

  MPM Oktanhöjare, booster, höjer oktantalet med 2-4 oktan. 

  Slås på i samband med tankning, räcker till 60 liter. 

  Pris: 108 kr för en flaska.

  Läs mer
  Artikel nr.: Oktanbooster
  99 kr
 • Styrväxeldamask, blå universal i silikon

  Styrväxeldamask i blå silikon

  Dessa damasker är speciellt utvecklade för det Skandinaviska klimatet och spar både tid, arbete och pengar vid byte.

  Läs mer
  Artikel nr.: EDBKS04
  189 kr
 • Techwipes universalrengöringsdukar

  90 unika universalrengöringsdukar för händerna som effektivt avlägsnar och absorberar olja, fett, färg, sot, bläck, tjära och tätningsmedel. Inget vatten behöver tillsättas. Perfekt att ha med sig i bilen, husvagnen, båten eller i garaget. Dukarna rengör dina händer utan några lösningsmedel och återfuktar och vårdar samtidigt huden genom en unik sammansättning av Aloe vera, jojobaolja, glycerin och vitamin E. Dina händer får en naturlig återfuktning och mjuk känsla, samtidigt som de doftar behagligt.

  Varje burk innehåller 90 st. högabsorberande polypropylenedukar med en specialstruktur för djuprengöring i en förpackning som förhindrar att dukarna torkar ut..
  Innehåller inga lösningsmedel. Utmärkta att rengöra smutsiga ytor och delar med efter att ha rengjort händerna.

  Läs mer
  Artikel nr.: Techwipes
  225 kr
 • Universaldamask i blå silikon

  Våra nya universaldamasker från EURODRIVELINE i blå och röd silikon spar både tid, arbete och pengar. Fördelarna med silikonet är att det är betydligt mjukare och samtidigt har avsevärt mycket bättre ålderbeständighet än vanliga damasker i svart nitrilgummi.

  Silikonets unika termiska egenskaper gör det bättre lämpat för just drivaxeldamasker då det klarar temperaturer mellan -70C och +200C utan att förändras eller spricka. Just sprickor vid stora rattutslag i låga temperaturer vintertid är annars det kanske vanligaste problemet för en vanlig drivaxeldamask.

  Samtliga damasker levereras komplett med fett och rostfria klämmor. 10 års materialgaranti.

  Läs mer
  Artikel nr.: EDBKS01
  220 kr
 • Universaldamask i blå silikon, 10-pack

  Våra nya universaldamasker från EURODRIVELINE i blå och röd silikon spar både tid, arbete och pengar. Fördelarna med silikonet är att det är betydligt mjukare och samtidigt har avsevärt mycket bättre ålderbeständighet än vanliga damasker i svart nitrilgummi.

  Silikonets unika termiska egenskaper gör det bättre lämpat för just drivaxeldamasker då det klarar temperaturer mellan -70C och +200C utan att förändras eller spricka. Just sprickor vid stora rattutslag i låga temperaturer vintertid är annars det kanske vanligaste problemet för en vanlig drivaxeldamask.

  Samtliga damasker levereras komplett med fett och rostfria klämmor. 10 års materialgaranti.

  Läs mer
  Artikel nr.: EDBKS0110
  1 800 kr

Fallande ordning

19 artiklar