Returrätt
Returrätt. Du har fjorton dagars ångerrätt när du köper en vara utan att du behöver ange skäl till att återkalla köpet. Ångerrätten gäller fjorton dagar från den dag då varan fanns att hämta ut hos ditt ombud. Varan ska returneras i obruten, omärkt originalförpackning. Kunden står i de fall alltid för kostnaden för returen - oavsett om retursedeln kommer från oss eller inte. Skickar du tillbaka varan till oss måste den alltid skickas med Företagspaket till vår adress, vi åker alltså inte iväg och hämtar upp varor hos olika ombud.

Returavgifter
Vid felbeställningar ej orsakad av Drivknuten.se debiteras kunden fullt ut för fraktkostnaden. Ha vi på Drivknuten.se skickat fel vara eller den inte passar utifrån de uppgifter med regnr. etc som Drivknuten.se erhållit, så står Drivknuten.se för returfrakten.

Returer
Vid retur skall kunden alltid först kontakta Drivknutens kundservice via e-mail: info@drivknuten.se alternativt via telefon 042-450 87 10, och ha order-id och bilens reg.nr tillgängligt.

Vid retur skall returformuläret fyllas i här.

Var god skriv ut en packsedel lista och lägg med i paketet du skickar in, det finns en knapp för det efter att returen är beviljad genom länken ovan.

Byte
Har du fått fel eller behöver byta från drivknut till drivaxel, ring oss alltid först. Vi skickar då den nya varan tillsammans med en retursedel.


Returer skall ovillkorligen skickas med Företagspaket till:

Drivknuten
(Drivledens Bildelar AB)
Fornminnesgatan 4
253 68 Helsingborg

annars har vi ingen möjlighet att ta emot dem.


Ångerrätt
Kund till Drivknuten.se har enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59), rätt att ångra beställd vara genom att meddela Drivknuten.se inom 14 dagar från beställningsdagen, detta ska ske brevledes eller via mail. Det finns också ett standardformulär för utövande av ångerrätten på Konsumentverkets hemsida som du som kund kan använda istället för att skicka ett eget meddelande. Klicka här för länk till formulär.

Innan retur av beställd eller ångrad vara, måste kunden alltid informera Drivknuten.se om att så kommer att ske.

För att kunden skall kunna utnyttja sin ångerrätt måste varan ovillkorligen hämtas ut. Ett outlöst paket betraktas aldrig som utnyttjande av ångerrätten då Drivknuten.se belastas med extrakostnader från transportföretaget. Denna kostnad för frakt och administrativa kostnader är på totalt 390 kr.

Vid utövande av ångerrätten betalar kunden själv frakt respektive returfrakt och ansvarar för varans skick under returen.

Enligt 4 § i lagen om distansavtal gäller inte ångerrätten om en vara som på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas eller då Drivknuten.se specialbeställt hem en specifik produkt på kundens begäran.

Om kund utnyttjar sin ångerrätt, återbetalar drivknuten.se det belopp som kunden betalat för varan, så skyndsamt som möjligt och senast inom fjorton (14) dagar från att Drivknuten.se mottagit varan. Detta räknat från det datum då Drivknuten.se mottagit alla uppgifter/förutsättningar för att kunna göra återbetalningen.

Notera att Drivknuten.se aldrig tar tillbaka en monterad reservdel eller infettad drivknut som ångrad vara samt att Drivknuten.se förbehåller sig rätten att debitera för saknade delar i de fall returen inte är komplett.