Damasker/tillbehör

Damasken har till uppgift att skydda drivknutens rörliga delar från fukt och smuts och samtidigt hålla fettet kvar på plats i drivknuten. Den ska vara tillräckligt elastisk och följsam för att kunna följa drivknutens vridningar även vid fulla rattutslag. Damasken ska därutöver tåla oerhört mycket stryk, stora temperaturskillnader och sitter dessutom i en utsatt miljö med salt, grussprut och stora mängder vatten som sköljer över hela drivlinan under färd.

Tyvärr har biltillverkarna använt mer eller mindre lyckade plast-gummiblandningar som spricker framför allt vintertid när det blir kallt. Det är därför som vi enbart valt att satsa på kvalitetsdamasker i nitrilgummi och våra speciellt framtagna silikondamasker med hela 10 års garanti. Silikondamaskerna är helt åldrings- och temperaturbeständiga och klarar temperaturer mellan -70 och över 200 grader utan att förändras.

På bloggsidan kan du ser hur några ryska kollegor testat hur rysk kyla påverkar damaskernas material. Ett tämligen ovetenskapligt, test men väldigt avslöjande...

Här hittar du även lite av de tillbehör och extra delar som kan behövas vid byte av delar till drivlinan. Alla våra drivknutar och drivaxlar är alltid kompletta med rostfria klämmor, damasker, fett, clips och den sträckbult eller mutter som behövs. Alla drivaxlarna levereras med damaskerna monterade.

Tången är ett mycket bra verktyg vid montering av de rostfria CV-klämmorna, men kan naturligtvis även användas för klämmor av typen Oetiker, s.k. öronclips för bränsleledningar, kylarslangar etc.

Bräkleen är en professionell broms- och delrengörare. Avlägsnar olja, fett och annan smuts och ämnar inga rester.

Fallande ordning

1-20 of 23

Sida:
 1. 1
 2. 2
 • Styrväxeldamask, röd universal i silikon

  Styrväxeldamask i röd silikon

  Dessa damasker är speciellt utvecklade för det Skandinaviska klimatet och spar både tid, arbete och pengar vid byte.

  Läs mer
  Artikel nr.: EDBKS05
  225 kr
 • Bräkleen, professionell bromsrengöring, avfettningsmedel

  Professionell bromsrengörare Bräkleen. Ett rengörings- och avfettningsmedel för bromsar, drivlina och motordelar. Lämnar inga synliga rester. Spraya på det som ska rengöras, låt rinna av och lufttorka eller torka rent med en ren trasa alternativt papper. Avlägsnar effektivt olja, fett och annan smuts.

  Läs mer
  Artikel nr.: 2030033
  39 kr
 • Damask i svart nitrilgummi, universal

  Vår universaldamask från EURODRIVELINE består av nitrilgummi. 

  Damasken levereras komplett med fett och rostfria klämmor. 2 års materialgaranti.

  Läs mer
  Artikel nr.: BKUV03
  125 kr
 • Damask i svart nitrilgummi, universal, 10-pack

  10-pack av vår populära universaldamask från EURODRIVELINE som består av nitrilgummi. Nitrilgummi används allmänt i oljeindustrin på grund av dess motståndskraft mot bränsle och andra kemikalier. Det är ett elastiskt material som även används vid tätningar i fordon. Eftersom nitrilgummi har hög motståndskraft mot kemikalier, vatten, salt etc. och klarar ett brett spektrum av temperaturer, fungerar det utmärkt till damasker som sitter i en utsatt miljö med stor yttre påverkan i alla väder och temperaturförhållanden.
  Läs mer
  Artikel nr.: BKUV0310
  999 kr
 • Dieseloptimerare Moly 2000, rengör, smörjer och skyddar hela bränslesystemet

  Dieseloptimerare Moly 2000, rengör, smörjer och skyddar hela bränslesystemet  inklusive de känsliga delarna i spridarna och dieselpumpen. Tack vare unika aktiva ämnen ökar cetantalet (brännvärdet) med fyra enheter och ger en högre effekt med effektivare förbränning och ända upp till 5% lägre bränsleförbrukning.

  Doseras och slås på i samband med tankning, räcker till 1000 liter.

  Pris: 248 kr för en flaska.

  Läs mer
  Artikel nr.: DPB-Moly-2000
  248 kr
 • Drivknuten´s specialfett framtaget för motorsporten

  Drivknuten´s specialfett är speciellt utvecklat för motorsporten där det krävs extremt bra skydd vid höga tryck och belastningar i hårt utsatta miljöer. Utöver de helt unika smörjande egenskaperna saknar fettet en smältpunkt och klarar temperaturer upp till 1100 grader.

  Den extrema trycktåligheten beror på sammansättningen av finfördelade lamellpartiklar av aluminium, grafit och mikroniserat talk. Under tryck bildar dessa ämnen en enhetlig matris som skydd över metallen.

  Detta unika racingfett passar därför perfekt för användning inom områden som är extremt hårt utsatta som drivknutar, drivaxlar, kulleder och snäckväxlar. Det är självklart också vattenfast.

  Pris: 119 kr för burk på c:a 45 gram, som räcker till en drivknut.

  Läs mer
  Artikel nr.: DPB-fett-40
  119 kr
 • Fett till drivknut

  FETT till drivknutsdamask universal
  Läs mer
  Artikel nr.: F001
  28 kr
 • Gulf Crown LC litiumkomplex fett, klämtub

  Gulf Crown LC2 litiumkomplex fett med exceptionellt god mekanisk och termisk stabilitet med EP/AW-additiv. Ett allmänt universalfett för smörjning av allt från små obelastade till stora tungt belastade glid- och rullager. Huvudsakligen framtagen för applikationer i hjullager på personbilar, lastbilar, bussar och tåg. Möter Volvo Smörjfett 97720. Tål temperaturtoppar på upp till +220°C. Ljusgul färg

  Läs mer
  Artikel nr.: DGLF5023-250
  75 kr
 • Gulf Crown LC2 litiumkomplex, fetttub

  GLF5023-400 Gulf Crown LC2 litiumkomplex fett med exceptionellt god mekanisk och termisk stabilitet med EP/AW-additiv. Ett allmänt universalfett för smörjning av allt från små obelastade till stora tungt belastade glid- och rullager. Huvudsakligen framtagen för applikationer i hjullager på personbilar, lastbilar, bussar och tåg. Möter Volvo Smörjfett 97720. Tål temperaturtoppar på upp till +220°C. Ljusgul färg

  Bra doseringstub = inget kladd..! Räcker till 20 hjullager och drivknutar.

  Läs mer
  Artikel nr.: DGLF5023-400
  85 kr
 • Gulf Multispray, universalsmörjning, rostlösare

  Gulf Multispray och universalsmörjning är ett avancerat specialsmörjmedel med rostskyddande egenskaper. Den är vattenavstötande och har mycket bra 
  smörjande egenskaper då den effektivt tränger in och löser upp rost. 

  Läs mer
  Artikel nr.: DGLFGA01
  79 kr
 • Gulf rostlösare, rostskydd

  Gulf rostlösare är en djupverkande, mångfunktionell produkt som är tillverkad av ämnen med låg molekylvikt som penetrerar, tränger in och lösgör oxiderade ytor. 
  Fungerar även som rostskydd för bultar, muttrar, kopplingar, gängor, gångjärn, billås, motorcyklar, industriella motorer och mekaniska komponenter. 

  Läs mer
  Artikel nr.: DGLFGA13
  79 kr
 • Kedjespray, Gulf GLFDA21

  Gulf kedjespray är speciellt utvecklad för alla slags kedjor på MC, ATV, moped eller andra fordon. Extremt goda vidhäftnings- och smörjegenskaper 
  Den unika formuleringen ger en mycket smörjande och skyddande spray som minskar slitage och förlänger kedjans livslängd. Passar även kedjor med O-ringar och wire. 

  Vattenavvisande och skyddar mot korrosion. 

  Pris: 99 kr för sprayflaska på 400 ml. 25% rabatt vid samtidigt beställning av drivknut eller drivaxel. Samma fraktkostnad: 89 kr till ombud oavsett mängd/vikt.

  Läs mer
  Artikel nr.: DGLFDA21
  99 kr
 • Klammer till Drivknut Universal

  Klammer till Drivknut Universal Klämmor till drivknut damask Passar alla drivknutsdamasker En liten klämma En stor klämma
  Läs mer
  Artikel nr.: UBC0102
  28 kr
 • Lim damask i svart nitrilgummi, universal

  Vår universaldamask från EURODRIVELINE består av nitrilgummi. 

  Damasken levereras komplett med fett och rostfria klämmor. 2 års materialgaranti.

  Läs mer
  Artikel nr.: FCB5051
  269 kr
 • Monteringskon för damasker

  För att enkelt montera silikondamask utan att dela eller lossa drivknuten från drivaxeln. Monteringskonen är framställd av ett speciellt material med bra glidegenskaper och kan användas om och om igen.

  Med detta verktyg kan ni lätt montera våra silikondamasker.

  Läs mer
  Artikel nr.: CONE
  150 kr
 • MPM dieseltillsats, Diesel System Cleaner, rengör och smörjer hela bränslesystemet

  MPM Complete Diesel System Cleaner rengör och smörjer hela bränslesystemet inklusive spridarna. Behandlingen innehåller både cetantalshöjare och tillsatser för att smörja dieselpumpen. Dagens betydligt "torrare" diesel ökar slitaget på både dieselpump och spridare och därmed behovet av rengöring och smörjning av bränslesystemet alla delar.

  Slås på i samband med en tankning, och varar sedan hela 1500 mil. Denna produkt är ej att förväxla med tillsatser som måste slås på vid varje tankning!

  Läs mer
  Artikel nr.: MPM-Diesel
  99 kr
 • MPM, Bensin System Cleaner, rengöring för hela bränslesystemet

  MPM Bensin System Cleaner rengör hela bränslesystemet inklusive insprutning, spridare och ventiler. Slås på i samband med tankning, varar sedan hela 1500 mil.

  Pris: 108 kr för en flaska.

  Läs mer
  Artikel nr.: MPM-bensin
  99 kr
 • MPM, Oktanhöjare, Booster

  MPM Oktanhöjare, booster, höjer oktantalet med 2-4 oktan. 

  Slås på i samband med tankning, räcker till 60 liter. 

  Pris: 108 kr för en flaska.

  Läs mer
  Artikel nr.: Oktanbooster
  99 kr
 • Payback Anti-seize montagespray

  Payback Anti-Seize är en helt unik droppfri montagepasta / spray baserad på mjukmetaller.

  Saknar helt smältpunkt och klarar otroliga +1100°C och är konstruerad för att minska friktion i t.ex. bultförband med tryck, värme och korrosiv miljö. Underlättar demontering och förhindrar galvanisk korrosion mellan olika typer av metaller och legeringar. För att komponenter även under svåra förhållanden med värme och vibrationer lätt ska kunna monteras och demonteras.

  Innehåller finfördelade lamellpartiklar av aluminium, grafit och mikroniserat talk. Under tryck bildar dessa ämnen en enhetlig matris över metallen, vilket motverkar både slitage och inträngning av föroreningar vilket ger ett långvarigt skydd mot skärning, kärvning och korrosion.

  Lämpliga användningsområden: Bultar och muttrar, turbo, bromsar, avgassystem, hjulbultar, gängor, glidlager, trapetsgängor, borrning, ugnar m.m.

  400 ml sprayflaska

  Läs mer
  Artikel nr.: DPB-209AS
  239 kr
 • Payback motorskölj

  Payback motorskölj är ett högeffektivt rengöringsmedel för invändig rengöring av motorer från förbränningsrester, avlagringar och glykol. Förebygger och åtgärdar tickande hydraullyftare samt ökar den nya motoroljans prestanda och livslängd.

  Motorsköljmedel rengör motorns invändiga delar från avlagringar och tappas sedan ut vid oljebytet. Avlagringarna följer med spilloljan ut och motorn blir ren invändigt.


  Pris: 139 kr för en flaska.

  Läs mer
  Artikel nr.: DPB-407MS
  139 kr

Fallande ordning

1-20 of 23

Sida:
 1. 1
 2. 2