Damasker

Skriv in ditt regnr.

Damasker

Damasken har till uppgift att skydda drivknutens rörliga delar från fukt och smuts och samtidigt hålla fettet kvar på plats i drivknuten. Den ska vara tillräckligt elastisk och följsam för att kunna följa drivknutens vridningar även vid fulla rattutslag. Damasken ska därutöver tåla oerhört mycket stryk, stora temperaturskillnader och sitter dessutom i en utsatt miljö med salt, grussprut och stora mängder vatten som sköljer över hela drivlinan under färd.

Tyvärr har biltillverkarna använt mer eller mindre lyckade plast-gummiblandningar som spricker framför allt vintertid när det blir kallt. Det är därför som vi enbart valt att satsa på kvalitetsdamasker i nitrilgummi och våra speciellt framtagna silikondamasker med hela 10 års garanti. Silikondamaskerna är helt åldrings- och temperaturbeständiga och klarar temperaturer mellan -70 och över 200 grader utan att förändras.

På bloggsidan kan du ser hur några ryska kollegor testat hur rysk kyla påverkar damaskernas material. Ett tämligen ovetenskapligt, test men väldigt avslöjande...

Här hittar du även lite av de tillbehör och extra delar som kan behövas vid byte av delar till drivlinan. Alla våra drivknutar och drivaxlar är alltid kompletta med rostfria klämmor, damasker, fett, clips och den sträckbult eller mutter som behövs. Alla drivaxlarna levereras med damaskerna monterade.

Tången är ett mycket bra verktyg vid montering av de rostfria CV-klämmorna, men kan naturligtvis även användas för klämmor av typen Oetiker, s.k. öronclips för bränsleledningar, kylarslangar etc.

Bräkleen är en professionell broms- och delrengörare. Avlägsnar olja, fett och annan smuts och ämnar inga rester. Genom att regelbundet tvätta bilen kan du till viss del motverka slitage som annars uppstår på damasker och andra slitagedelar.

BESTÄLL
FÖRE

15.00

så skickar vi dina varor samma dag från vårt lager i Helsingborg!

Drivknutar & Drivaxlar

Vi är specialister på drivknutar och drivaxlar. Vi sticker ut på marknaden genom att pricka rätt direkt, du slipper därmed jobbiga byten och returer på grund av fel del till fel bil. Allt fler bilar får vår 100% garanti för rätt reservdel till rätt bilmodell. Snabba leveranser från sveriges största lager av delar för drivlinan.

Garanterat rätt del!

Denna symbolen på artikeln betyder fri returrätt och alla pengar tillbaka om den av någon anledning inte skulle passa!

To Top