Olja

Olja

Motor- och växellådsoljan är motorns motsvarighet till blodet i människokroppen, fast med betydligt tuffare uppgifter. Bilens motor- och växellådsolja utsätts för oerhörda påfrestningar genom värme, kyla och slitage. Det är också därför motor- och växellådsoljan ständigt utvecklas för att möta moderna motorers krav och specifikationer.
Att byta motor- och växellådsolja enligt tillverkarens rekommendationer är ett absolut minimum. En högre oljekvalitet säkerställer längsta möjliga livslängd. Det är just därför vi valt de tro olika oljefabrikat som vi gjort. Utöver den höga kvaliteten täcker de merparten av alla bilmodellers många olika typer av oljekrav och förutsättningar.

När du ska byta en drivaxel som går in i växellådan, passa då alltid på att byta växellådsoljan eftersom det då alltid rinner ut en varierad mängd olja. Oftast rymmer inte växellådan mer än ett par liter olja och är dessutom mycket nivåkänslig. Många slarvar dessutom med att byta växellådsoljan vid rätt intervaller.

Amalie Oil Company grundades av bröderna Sonneborn 1903 i Franklin, Pennsylvania, USA, och utvecklades snabbt till ett oljemärke känt för sin höga kvalitet. 1953 var Amalie var först i världen med att introducera en multigrade motorolja, Imperial 10W-30.

Vi har även Gulf olja i vårt sortiment. Gulf startade 1901 i Texas och tio år efter starten öppnade man den första drive-in-bensinstationen i Pittsburgh, Pennsylvania, USA, där dåtidens bilister kunde tanka bensin direkt från en pump. 

Motorsporten har alltid varit ett viktigt inslag i Gulfs verksamhet. Tidigt satsade man på bilracing för att testa sina nya produkter, bland annat oljan Gulf Pride och bensinen No-Nox. Ingen bilintresserad glömmer någonsin de ljusblå och orangea Gulf-bilarna som härjade på racerbanorna på 60- och 70-talen. Det verkliga genombrottet kom 1968 och 1969 när de Gulfmålade Ford GT40-bilarna vann LeMans 24-timmarslopp. Det blev också filmatiserat med Steve McQueen i huvudrollen i filmen med samma namn eller kultfilmen Bullit. Efter det har Gulf varit en av de starkaste symbolerna för racing, genom Porsches Gulf-bilar och Aston Martins racingstall i LeMans, som Gulf sponsrar sedan 2008.

Därtill lanserar vi nu dessutom Payback olja som egentligen inte går att jämföra med några andra oljor, främst tack vare en unikt hög kvalitet med smarta, dyra och exklusiva additiv. Priset på Payback oljan speglar inte på långa vägar oljans höga kvalitet. Det är en olja för den som verkligen vill ha det allra bästa.

Du kan i grunden välja mellan många olika motoroljor för olika krav, prestanda och prisläge. Men det gäller att välja rätt olja för rätt motor, modell och användningsområde. Bilar med partikelfilter och katalysatorer kräver speciell olja och olika biltillverkare rekommenderar (kräver) att de uppfyller vissa specifikationer. Äldre amerikanska och engelska motorer ska exempelvis ha olja med tillsats av zink.

Förutom de motorer som kräver tillsats av zink så finns det bara fördelar med att använda en modernare olja av högre kvalitet. 


Här följer några av de vanligaste moderna klassningarna API och ACEA:

SN: Från 2011. SN oljorna förbättrar bränsleekonomin, skyddar avgasreningsteknik samt dess komponenter samt turbo. Är fullt kompatibel med E85 bränsle.
SM: Kvalitetsklass som började användas 2004.
SL: Motorer från 2004 och äldre. Som SJ-klassen, men med hårdare krav vad gäller avlagringar på grund av höga temperaturer och på lägre bensinförbrukning.
SJ: Motorer från 2001 och äldre. Motortester och testmetoder samma som i SH-klassen, men med krav på lägre avdunstning och lägre fosforhalt.
SH: Motorer från 1996 och äldre. Motortest och gränser samma som i SG-klassen, men mer strikt definierade.

A1/B1:Bensin- och dieselmotorer som använder lågfriktions- och lågviskositetsolja med HTHS-viskositet på 2,6–3,5 cP.
A2/B2: Passar för äldre motorer.
A3/B3: Stabila högpresterande oljor som behåller sin viskositet, för användning i bensin- eller dieselmotorer med långa oljebytesintervall och/eller tung användning och/eller när man behöver låg viskositet året om.
A3/B4:Stabila oljor som behåller sin viskositet för bensin- eller direktinsprutade dieselmotorer. Lämpar sig även för användning där det krävs olja av klass A3/A4.
A5/B5:Stabila högpresterande oljor som behåller sin viskositet, för användning i bensin- eller dieselmotorer med långa oljebytesintervall, när det behövs lågfriktions- och lågviskositetsolja med HTHS-viskositet på 2,9–3,5 cP.

Fallande ordning

1-20 of 79

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 • Amalie Dextron DX III-H/M, ATF automatlådsolja

  Amalie Dextron DX III-H/M är en ATF olja för de flesta automatlådor tillverkad av de bästa mineralbasoljorna för bästa prestanda, rekommenderas till alla fordon där Dexron III/Mercon krävs.

  Amalie DX III-H/M kan användas i alla transmissioner, hydraulsystem och servostyrningar där biltillverkaren rekommenderar Dexron III/Mercon.

  Pris: 125 kr/liter, 110 kr/liter vid köp av fler än 3 liter. 25% rabatt vid samtidig beställning med drivknut eller drivaxel.

  Läs mer
  Artikel nr.: Dextron

  Special Price 69 kr

  Ordinarie pris 125 kr

 • Amalie Elixir 5W-30 Dexos 1, 100% helsyntetisk motorolja

  Amalie Elixir Full Synthetic Motor Oil är en 100% helsyntetisk motorolja med väl utvalda tillsatser och noggrant utformad för att fungera under de mest extrema körförhållanden. Oljan är speciellt lågfosfatdesignad för att både vara miljövänlig och förlänga livslängden på bilens katalysator.

  Amalie Elixir Full Synthetic Motor Oil erbjuder det ultimata skyddet för både bensin- och dieselmotorer, med mycket goda hög- och lågtemperaturegenskaper. Oljan är formulerad att klara kraven från alla europeiska, japanska, koreanska och amerikanska motortillverkare.

  Amalie Elixir Full Synthetic Motor Oil är godkänd enligt GM senaste specifikation DEXOS 1 samt också formulerad att överträffa standarden för TEOST MHT ”Thermal Engine Oil Stability Test”.

  Pris: 175 kr/liter, 645 kr för 4-liters dunk. 25% rabatt vid samtidig beställning med drivknut eller drivaxel.

  Läs mer
  Artikel nr.: Elixir-5W-30
  175 kr
 • Amalie Elixir 75W-90 100% helsyntetisk växellådsolja

  Amalie Elixir Helsyntet 75W-90 GL-5 är den ultimata transmissionsoljan som uppfyller biltillverkarnas hårda krav och ger maximalt skydd till alla manuella växellådor, samtidigt som den bidrar till att minska bränsleförbrukningen.

  Detta är en 100% helsyntetisk transmissionsolja med väl utvalda tillsatser för att nå bästa möjliga prestanda. Amalie Elixir Helsyntet 75W-90 GL-5 har ett mycket högt viskositetsindex och mycket goda lågtemperaturegenskaper. Passar även utmärkt i tävlingsbilar, tillsätt Amalie LS Concentrate i axlar med diffbroms.

  Pris: 175 kr/liter, 165 kr/liter vid köp av fler än 3 liter. 25% rabatt vid samtidig beställning med drivknut eller drivaxel.

  Läs mer
  Artikel nr.: Elixir-75W-90
  175 kr
 • Amalie Pro 10W-40 delsyntetisk motorolja

  Amalie PRO High Performance Synthetic Blend Motor Oil är en delsyntetisk motorolja framtagen för moderna bensin och dieselmotorer då den är sammansatt av de bästa mineralbasoljorna i kombination med förstklassiga syntetiska basoljor.

  Amalie PRO High Performance Synthetic Blend Motor Oil är en API SM-motorolja av högsta kvalitet speciellt framtagen för användning i motorer med höga temperaturer under extrema körförhållanden, som t.ex tävlingsmotorer med höga effektuttag, den är också kompatibel med racebränsle. Motverkar ventillyftaroljud.

  Amalie PRO High Performance Synthetic Blend Motor Oil är den officiellla motoroljan för ”IHRA”, The International Hot Rod Association.

  Pris: 130 kr/liter, 445 kr för 4-liters dunk. 25% extra rabatt på oljan vid samtidig beställning med drivknut eller drivaxel. Samma fraktkostnad: 89 kr till ombud oavsett mängd/vikt på er beställning.

  Läs mer
  Artikel nr.: PRO10W-40
  130 kr
 • Amalie Pro 10W-40 delsyntetisk motorolja, 4 liters dunk

  Amalie PRO High Performance Synthetic Blend Motor Oil är en delsyntetisk motorolja framtagen för moderna bensin och dieselmotorer då den är sammansatt av de bästa mineralbasoljorna i kombination med förstklassiga syntetiska basoljor.

  Amalie PRO High Performance Synthetic Blend Motor Oil är en API SM-motorolja av högsta kvalitet speciellt framtagen för användning i motorer med höga temperaturer under extrema körförhållanden, som t.ex tävlingsmotorer med höga effektuttag, den är också kompatibel med racebränsle. Motverkar ventillyftaroljud.

  Amalie PRO High Performance Synthetic Blend Motor Oil är den officiellla motoroljan för ”IHRA”, The International Hot Rod Association.

  Pris: 445 kr för 4-liters dunk. 25% extra rabatt på oljan vid samtidig beställning med drivknut eller drivaxel. Samma fraktkostnad: 89 kr till ombud oavsett mängd/vikt på er beställning.

  Läs mer
  Artikel nr.: 10W-40-4
  445 kr
 • Amalie Pro Tac Plus lithiumkomplexfett med 5% molybdendisulfid i fettub

  Amalie Pro Tac Plus är ett mycket vattentåligt lithiumkomplexfett av högsta klass, förstärkt med 5% molybdendisulfid som möter bl.a Caterpillers senaste ”Moly” rekommendationer. Detta robusta fett motverkar kontakt mellan metallytorna under mycket höga tryck 

  Amalie Pro Tac Plus främsta användningsområden är knutkors, drivknutar, framvagnsdelar, skivbromsar och i lastbilschassin med extrema tryckbelastningar med extremt höga temperaturer, kan även användas för marint bruk.. 

  Fettub för användning i fettspruta.


  Pris: 79 kr för fettub på 400 gram, 25% rabatt vid samtidigt beställning av drivknut eller drivaxel

  Läs mer
  Artikel nr.: Pro-Tac-Plus
  95 kr
 • Amalie Universal Synthetic ATF, automatlådeolja

  Amalie Universal Fully Synthetic ATF är en fullsyntetisk universal automatlådeolja med mycket goda lågtemperaturegenskaper. Den kan användas i nästan alla automatlådor som finns idag, inkluderat den nya variabla transmissionen CVT och de transmissioner som kräver ”slip-lock” vätsketeknologin.

  Amalie Universal Synthetic ATF kan användas där GM rekommenderar Dexron eller Dexron III, Ford Motor Company's Mercon, Mercon SP och Mercon V, Chryslers alla rekommendationer samt deras nya ATF +4, Hyundai / Mitsubishi SPII/SPIII, Suzuki ATF, Honda ATF-Z1 och Peugeot/ Citroen's nya AM6 lådor m.m.

  Läs mer
  Artikel nr.: Universal-ATF

  Special Price 85 kr

  Ordinarie pris 165 kr

 • ATF olja Gulf Dexron VI, helsyntetisk

  Gulf Dexron VI ATF är en högkvalitets transmissionsolja för automatiska växellådor, speciellt utvecklad för General Motors sexväxlade Hydramatic växellådor från 2006 och framåt.

  Oljan är utvecklad utifrån exceptionella basoljor med en avancerad additivteknologi för att ge högsta möjliga skydd mot oxidation, förlängd friktionsstabilitet, slitageskydd och skjuvstabilitet. Produkten är utformad för att ge dubbla livslängden gentemot Dexron III ATF. Bakåtkompatibel med Dexron III (H), III,II E och II D och erbjuder bättre prestanda för både nya och äldre transmissioner. 

  Pris: 195 kr för 1 liter. Extra rabatt på oljan vid samtidig beställning med drivknut eller drivaxel. Samma fraktkostnad: 89 kr till ombud oavsett mängd/vikt/antal artiklar i er beställning.

  Tekniska data: Viskositetsindex: 153. Viskositet, cSt vid 40°C: 29,8. Viskositet, cSt vid 100°C: 6. Lägsta flyttemperatur: -51°C. Flampunkt: 153°C

  Läs mer
  Artikel nr.: DGLF250907
  195 kr
 • Automatlådeolja Gulf Multi Vehicle ATF, helsyntetisk Dexron III

  Helsyntetisk ATF olja framtagen med ytterst avancerad additivteknik för moderna automatväxellådor. Mycket högt viskositetsindex ger bästa prestanda både höga som låga arbetstemperaturer och ger en mjuk växling i alla förhållanden.

  Överstiger eller möter alla ledande biltillverkares standarder från Europa, Nordamerika, och Asien. En ATF olja för ”alla” moderna växellådor. Möter eller överträffar Aisin/Warner, Dexron® III, MERCON® V.

  Pris: 169 kr för 1 liter. Extra rabatt på oljan vid samtidig beställning med drivknut eller drivaxel. Samma fraktkostnad: 89 kr till ombud oavsett mängd/vikt/antal artiklar i er beställning.

  Läs mer
  Artikel nr.: DGLF246007
  169 kr
 • Automatlådeolja Gulf Multi Vehicle ATF, helsyntetisk Dexron III, 4 liter

  Helsyntetisk ATF olja framtagen med ytterst avancerad additivteknik. Mycket högt viskositetsindex ger bästa prestanda både höga som låga arbetstemperaturer och ger en mjuk växling i alla förhållanden.

  Överstiger eller möter alla ledande biltillverkares standarder från Europa, Nordamerika, och Asien. En ATF olja för ”alla” moderna växellådor. Möter eller överträffar Aisin/Warner, Dexron® III, MERCON® V.

  Pris: 595 kr för 4 liters dunk. Extra rabatt på oljan vid samtidig beställning med drivknut eller drivaxel. Samma fraktkostnad: 89 kr till ombud oavsett mängd/vikt/antal artiklar i er beställning.

  Läs mer
  Artikel nr.: DGLF246025
  595 kr
 • Bromsvätska Gulf, polyglykolbaserad helsyntetisk DOT 5.1

  Polyglykolbaserad helsyntetisk bromsvätska utvecklad för att maximera bromsprestanda under svåra förhållanden och är särskilt lämplig för fordon med ABS-bromsar och för motorcyklar utrustade med skivbromsar som används för racing. Kan användas i hydrauliska bromssystem (skiv-, trum,- och ABS-system) i bilar och motorcyklar där DOT 4 vätskor specificeras.

  Innehåll: 250 ml

  Läs mer
  Artikel nr.: DGLF6405
  48 kr
 • DSG oljepaket med 7 liter DCT-olja och automatlådefilter

  Gulf oljepaket för DSG växellådan DQ250 med tillhörande filter till automatlådan.

  Möter följande specifikationer: VW TL52182, BMW EU 83222148578, BMW EU 83222148579, Ford WSS M2C936A, Volvo 116838

   Pris: 1099 kr för 7 liter Gulf DCT-olja med tillhörande filter för DQ250 växellådan.

  Läs mer
  Artikel nr.: DSG-paket-250
  1 099 kr
 • Gulf 2-taktsolja

  Gulf Pride 2T är en myutvecklad mineralolja till 2-taktsmotorer med minimalt askinnehåll som ger låg rökbildning i avgaserna. Ger ett mycket gott slitageskydd och har mycket hög blandbarhet med bensin även i låga temperaturer. Överträffar de prestandakrav som ställs i specifikationen API TC och JASO FB.

  Pris: 105 kr för 1 liter. Extra rabatt på oljan vid samtidig beställning med drivknut eller drivaxel. Samma fraktkostnad: 89 kr till ombud oavsett mängd/vikt/antal artiklar i er beställning.

  Läs mer
  Artikel nr.: DGLF194007
  105 kr
 • Gulf askfri miljöanpassad syntetisk tvåtaktsolja

  Gulf DGLF1993 är en biologiskt nedbrytbar syntetisk helt askfri 2-takts utombordsolja utvecklad för de senaste högeffektiva utombordsmotorerna. Ger ett mycket högt skydd mot slitage och korrosion även under de mest extrema driftsförhållande. Den helt askfria förbränningen håller kolvar, tändstift och andra delar i motorn fria från skadliga avlagringar. Passar både för motorer med förblandat bränsle samt oljeinsprutningssystem. Uppfyller de hårda kraven i de senaste kravspecifikationerna från NMMA TC-W3®.

  Pris: 205 kr för 1 liter. Extra rabatt på oljan vid samtidig beställning med drivknut eller drivaxel. Samma fraktkostnad: 89 kr till ombud oavsett mängd/vikt/antal artiklar i er beställning.

  Läs mer
  Artikel nr.: DGLF199307
  205 kr
 • Gulf ATF typ F, automatlådsolja för Ford före 1977

  Gulf ATF Typ F är en högfriktions transmissionsolja avsedd för användning i Ford automatlådor byggda före 1977 och vissa modeller byggda under 1977-1980 som kräver oljor som möter Ford ESW-M2C33-F specifikation. Gulf ATF Typ F rekommenderas även till servostyrningen i Ford´s personbilar, skåpbilar och lätta lastbilar byggda före 1978 och alla Lincoln byggda före 1980.

  Pris: 130 kr för 1 liter. Extra rabatt på oljan vid samtidig beställning med drivknut eller drivaxel. Samma fraktkostnad: 89 kr till ombud oavsett mängd/vikt/antal artiklar i er beställning.

  Läs mer
  Artikel nr.: DGLF250807
  130 kr
 • Gulf Classic 20W-50 Mineralolja, 5 liter

  Gulf Classic 20W-50 är en modern mineralolja framtagen för bensin- och dieselmotorer i äldre bilar. De extra zinktillsatserna gör att den passar till motorer med särskilda behov av EP-smörjning. Avsaknad av tvättande tillsatser minimerar risken att gamla avlagringar lossnar och orsakar igensättning.

  Kampanjpris: 439 kr för 5-liters dunk. Extra rabatt på oljan vid samtidig beställning med drivknut eller drivaxel. Samma fraktkostnad: 89 kr till ombud oavsett mängd/vikt på er beställning.

  Läs mer
  Artikel nr.: DGLF1376
  439 kr
 • Gulf Classic 30 Mineralolja, 5 liter

  Gulf Classic 30 är en modern mineralolja framtagen för bensin- och dieselmotorer i äldre bilar. De extra zinktillsatserna gör att den passar till motorer med särskilda behov av EP-smörjning. Avsaknad av tvättande tillsatser minimerar risken att gamla avlagringar lossnar och orsakar igensättning.

  Kampanjpris: 419 kr för 5-liters dunk. Extra rabatt på oljan vid samtidig beställning med drivknut eller drivaxel. Samma fraktkostnad: 89 kr till ombud oavsett mängd/vikt på er beställning.

  Läs mer
  Artikel nr.: DGLF1374
  419 kr
 • Gulf Classic 50 Mineralolja, 5 liter

  Gulf Classic 50 är en modern mineralolja framtagen för bensinmotorer i äldre bilar främst engelska och amerikanska. De extra zinktillsatserna gör att den passar till motorer med särskilda behov av EP-smörjning. Avsaknad av tvättande tillsatser minimerar risken att gamla avlagringar lossnar och orsakar igensättning.

  • Utmärkt smörjning av motordelar
  • Extra EP-tillsats skyddar mot slitage
  • Bra korrosionsskydd
  • Kompatibelt med klassiska packningar, o-ringar och gummi
  • Mycket goda skumdämpande egenskaper
  • Tvättar inte loss gamla avlagringar

  Kampanjpris: 439 kr för 5-liters dunk. Samma fraktkostnad: 89 kr till ombud oavsett mängd/vikt på er beställning.

  Läs mer
  Artikel nr.: DGLF1375
  439 kr
 • Gulf Competition 0W-30 esterbaserad motorolja, 5 liter

  Gulf Competition 0W-30 är en helsyntetisk esterbaserad racingolja speciellt utvecklad för tävlingsmotorer inom racing och rally. Klarar extremt höga varvtal och hög värme under lång tid.

  Pris: 249 kr för 1 liter. Extra rabatt på oljan vid samtidig beställning med drivknut eller drivaxel. Samma fraktkostnad: 89 kr till ombud oavsett mängd/vikt/antal artiklar i er beställning.

  Tekniska data SAE Klass: 0W-30 Viskositetsindex: 164. Viskositet, cSt vid 100°C: 9,6. Viskositet, cSt vid 40°C: 53,8. Lägsta flyttemperatur: -36°C. Flampunkt: >200°C

  Läs mer
  Artikel nr.: DGLF990181
  999 kr
 • Gulf Competition 0W-30 helsyntetisk esterbaserad motorolja

  Gulf Competition 0W-30 är en helsyntetisk esterbaserad racingolja speciellt utvecklad för tävlingsmotorer inom racing för maximal uteffekt vid kvalificeringsvarv och kortare sprintrace.

  Pris: 259 kr för 1 liter. Extra rabatt på oljan vid samtidig beställning med drivknut eller drivaxel. Samma fraktkostnad: 89 kr till ombud oavsett mängd/vikt/antal artiklar i er beställning.

  Tekniska data SAE Klass: 0W-30 Viskositetsindex: 164. Viskositet, cSt vid 100°C: 9,6. Viskositet, cSt vid 40°C: 53,8. Lägsta flyttemperatur: -36°C. Flampunkt: >200°C

  Läs mer
  Artikel nr.: DGLF990107
  259 kr

Fallande ordning

1-20 of 79

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4