Hjullager

Skriv in ditt regnr.

Hjullager

Hjullagren som sitter i navet vid varje hjul är en del som som kan ha mycket varierande livslängd. Ofta håller de i många år eller kanske t.o.m. bilens livslängd, men ibland måste de bytas efter relativt kort tid. Varierande kvalitet hos lagren kan vara en orsak, men det är snarare andra faktorer som påverkar. Lågprofildäck och körning på dåliga vägar sliter på såväl hjullager som stötdämpare, stora temperaturväxlingar inverkar. Men kanske värst är faktiskt den värme som alstras av friktionen i lagren och värmen från bromsarna bidrar. Värmen skapar ett övertryck som sedan vid avsvalningen skapar kondens och det undertryck som bildas kan också dra med sig fukt in i lagren. Fukten som tränger in utifrån är direkt förödande. Bilar som står still på samma plats längre perioder påverkar också de kulor eller rullar som bilens vikt vilar på genom att det kan bli ärgningar eller "tryckskador" på kulorna.

Moderna bilar har också fått hjullager i mindre dimensioner som därför också tål mindre belastningar, många gånger använder biltillverkarna samma hjullager till olika modeller med olika vikt som de kanske inte från början var avsedda för.

Hjullager som är på upphällningen börjar låta som ett dovt morrande. Hör du minsta oljud bör du passa på att byta hjullager om du ändå ska byta drivknut eller drivaxel.

BESTÄLL
FÖRE

15.00

så skickar vi dina varor samma dag från vårt lager i Helsingborg!

Garanterat rätt del!

Denna symbolen på artikeln betyder fri returrätt och alla pengar tillbaka om den av någon anledning inte skulle passa!

Drivknutar & Drivaxlar

Vi är specialister på drivknutar och drivaxlar. Vi sticker ut på marknaden genom att pricka rätt direkt, du slipper därmed jobbiga byten och returer på grund av fel del till fel bil. Allt fler bilar får vår 100% garanti för rätt reservdel till rätt bilmodell. Snabba leveranser från sveriges största lager av delar för drivlinan.

To Top