Drivknut

Skriv in ditt regnr.

Drivknut

Den yttre drivknuten är placerad på hjulsidan av drivaxeln. Den yttre leden är alltid utsatt för högre belastning än den inre. Det beror på styrvinkeln och den belastning som uppstår när hjulet svänger, särskilt vid stora rattutslag. Därför slits den yttre drivknuten ut snabbare än den inre som är placerad vid växellådan.
Främsta orsaken till trasiga drivknutar är i grunden inte slitaget. Utan betydligt oftare genom trasiga, spruckna damasker eller att klämmorna gått av. Det innebär att drivknuten kommer att haverera då fettet slungas ut och det tränger in fukt och smuts.

Symtomen för en sliten yttre knut är att det knackar, knäpper eller låter när man svänger i låga hastigheter. En inre drivknut som är sliten ger istället upphov till vibrationer, påtagligast vid gaspådrag medan det närmast kan sluta vibrera när man släpper gasen.

Konstanthastighetsled eller tripod som i sin tur består av tre rullar som löper i ett lagerhus. Det går att byta den inre tripodknut på de flesta Audi, VW, Skoda och Seat liksom en del Fiat, Saab, Opel och några Mercedesmodeller, men på övriga bilar tvingas man helt enkelt byta hela drivaxeln. Omvänt så finns det bilmodeller som det inte går att byta den yttre drivknuten på heller, som ex.vis Renault.


Samtliga våra satser innehåller själva drivknuten, rostfria klämmor, damask, specialfett, mutter eller sträckbult samt de eventuella låsringar och tätringar som behövs d.v.s. allt som behövs för att professionellt montera en ny. Vi säljer även bräkleen, handskar, monteringskon och den specialtång som krävs för att pressa ihop CV-klämmorna på ett tillbörligt sätt.

Alla våra bildelar är av minst originalkvalitet och vi lämnar alltid två års materialgaranti. Vill man vara 100% säker så får man räkna antalet in- och utvändiga splines på drivknuten innan beställning eller ordna fram ett originalnummer. Dom flesta drivknutar har vi i lager.

BESTÄLL
FÖRE

15.00

så skickar vi dina varor samma dag från vårt lager i Helsingborg!

Drivknutar & Drivaxlar

Vi är specialister på drivknutar och drivaxlar. Vi sticker ut på marknaden genom att pricka rätt direkt, du slipper därmed jobbiga byten och returer på grund av fel del till fel bil. Allt fler bilar får vår 100% garanti för rätt reservdel till rätt bilmodell. Snabba leveranser från sveriges största lager av delar för drivlinan.

Garanterat rätt del!

Denna symbolen på artikeln betyder fri returrätt och alla pengar tillbaka om den av någon anledning inte skulle passa!

To Top