Returrätt

Har vi på Drivknuten.se garanterat att delen ska passa via vår symbol “100% Garanterat Rätt Del” står vi alltid för kostnaden för både frakten till dig som kund samt returfrakten och betalar tillbaka hela beloppet på din beställning, om vi inte kan hjälpa dig med en annan vara.

Kund till Drivknuten.se har enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59), rätt att ångra beställd vara genom att meddela Drivknuten.se via mail inom 14 dagar från beställningsdagen. Notera att detta inte gäller monteringskon, eller drivknutar som beställts utan symbolen "100% garanterat Rätt del" där det uttryckligen står att du som kund måste räkna de invändiga splinsen i knuten innan beställning. Vi är inget "bibliotek" där vi tillhandahåller drivknutar för att testa och prova ut vad som fungerar då det enbart blir en hanteringskostnad för oss och nästan uteslutande kommer tillbaka med delar som saknas, smutsigt eller som varit provat på en axel eller bil.

För att du som kund skall kunna utnyttja sin ångerrätt måste varan ovillkorligen hämtas ut. Ett outhämtat paket betraktas aldrig som utnyttjande av ångerrätten då Drivknuten.se belastas med extrakostnader från transportföretaget. Denna kostnad är på totalt 440 kr som kommer att debiteras dig som kund.

Vid utövande av ångerrätt betalar du som kund själv alltid returfrakten, som kostar 249 kr upp till 7 kilo, 299 kr upp till 12 kilo och 399 kr upp till 20 kilo - om du använder vår retursedel, alternativt att du betalar för returfrakten själv. Notera dock att paketet ovillkorligen skall skickas som företagspaket, vi har ingen möjlighet att hämta ut paket som skickas till ett ombud. Du som nyttjar returrätten även får betala den överskjutande fraktkostnaden för leveransen till dig, d.v.s. för fraktkostnaden utöver den av oss subventionerade enhetskostnaden på 99 kr.

Om du som kund utnyttjar din ångerrätt, återbetalar vi på Drivknuten.se efter avdrag för eventuella frakter och hanteringskostnad, förutsatt att den är komplett och att vi mottagit alla uppgifter/förutsättningar för att kunna göra återbetalningen. Den ska också vara väl emballerad så inga skador kan uppstå under leveransen. Eventuella transportskador under returfrakten till Drivknuten.se ligger helt på kundens ansvar. 

Returrätt gäller inte specialbeställd vara eller vara som normalt inte lagerförs och därför tagits hem på beställning.

Notera att vi på Drivknuten.se aldrig tar tillbaka en infettad, smutsig, monterad eller ej komplett vara som ett ångrat köp eller som godkänd retur. Vi debiterar upp till 15% av varans belopp beroende på konditionen på returen för att täcka våra kostnader för hantering, kartong och emballage av returen. Vi förbehåller oss även rätten att debitera för saknade delar i de fall returen inte är komplett, alternativt ej godkänna returen alls om den saknade delen ej finns att tillgå.

Monteringskon omfattas aldrig av ångerköp och kan därför aldrig returneras till oss. Elektronik omfattas heller aldrig av någon returrätt.

To Top