Skriv in ditt regnr.

Välkommen till Drivknuten.se

Du har förmodligen hittat till oss via en reservdel som du sökt efter på Internet.

Det betyder inte att det till 100% är rätt del till din bil. Så för att vara på säkra sidan kan du knappa in din bils registreringsnummer i rutan bredvid så får vår databas plocka fram rätt delar för just din bil.

Vi kommer självklart också att hjälpa dig att manuellt kontrollera så att det blir rätt del till din bil. Har du några funderingar så kan du alltid använda vår chat så hjälper vi dig så fort som möjligt eller maila till oss på info@drivknuten.se så återkommer vi till dig med ett svar

Art. No:
EDBKS0210

Damask i röd silikon, universal, storpack 10 st.

2 750,00 kr
I lager, skickas direkt, lev. inom 1-3 dagar

Våra universaldamasker i blå och röd silikon spar både tid, arbete och pengar. Fördelarna med silikonet är att det är betydligt mjukare och samtidigt har avsevärt mycket bättre ålderbeständighet än vanliga damasker i svart nitrilgummi.

Silikonets unika termiska egenskaper gör det bättre lämpat för just drivaxeldamasker då det klarar temperaturer mellan -70C och +200C utan att förändras eller spricka. Just sprickor vid stora rattutslag i låga temperaturer vintertid är annars det kanske vanligaste problemet för en vanlig drivaxeldamask.

Samtliga damasker levereras komplett med fett och rostfria klämmor. 10 års materialgaranti.

Monteras med Boot-gun eller vår monteringskon, för att enkelt montera silikondamasken utan att behöva dela eller lossa drivknuten från drivaxeln. Monteringskonen är framställd av ett speciellt material med bra glidegenskaper och kan användas om och om igen.

Spraya rikligt med 5.56 eller WD-40 i både damasken och på konan för att damasken ska glida över lättare. Är det den inre damasken (mot växellådssidan) så trycker man bara damasken snabbt och hårt rätt över konan. Är det yttre damasken mot hjulet som ska bytas så måste man kränga den ut och in först, spraya sedan konan och i damasken, tryck den sedan hårt och snabbt över konan, och vänd den därefter tillbaka på axeln så den blir rättvänd.

Se filmen HÄR om hur enkelt det är att montera våra damasker!

To Top