Skriv in ditt regnr.

Välkommen till Drivknuten.se

Du har förmodligen hittat till oss via en reservdel som du sökt efter på Internet.

Det betyder inte att det till 100% är rätt del till din bil. Så för att vara på säkra sidan kan du knappa in din bils registreringsnummer i rutan bredvid så får vår databas plocka fram rätt delar för just din bil.

Vi kommer självklart också att hjälpa dig att manuellt kontrollera så att det blir rätt del till din bil. Har du några funderingar så kan du alltid använda vår chat så hjälper vi dig så fort som möjligt eller maila till oss på info@drivknuten.se så återkommer vi till dig med ett svar

Art. No:
BKUV03

Damask i svart nitrilgummi, universal

125,00 kr
På vårt lager i Helsingborg

Vår universaldamask från EURODRIVELINE består av nitrilgummi. Nitrilgummi används allmänt i oljeindustrin på grund av dess motståndskraft mot bränsle och andra kemikalier. Det är ett elastiskt material som även används vid tätningar i fordon. Eftersom nitrilgummi har hög motståndskraft mot kemikalier, vatten, salt etc. och klarar ett brett spektrum av temperaturer, fungerar det utmärkt till damasker som sitter i en utsatt miljö med stor yttre påverkan i alla väder och temperaturförhållanden. 

Monteras med Boot-gun eller vår monteringskon, för att enkelt montera damasken utan att behöva dela eller lossa drivknuten från drivaxeln. Monteringskonen är framställd av ett speciellt material med bra glidegenskaper och kan användas om och om igen.

Spraya rikligt med 5.56 eller WD-40 i både damasken och på konan för att damasken ska glida över lättare. Är det den inre damasken (mot växellådssidan) så drar man bara damasken rätt över konan. Är det yttre mot hjulet så måste man kränga den ut och in först, spraya sedan konan och i damasken, dra den snabbt över konan, och vänd den därefter tillbaka på axeln så den blir rättvänd.

OBS: Damasken skall alltså alltid dras över konan med den största delen först!

Damasken levereras komplett med fett och rostfria klämmor. 2 års materialgaranti.

To Top