Vi på Drivknuten.se är med och sponsrar en mängd olika arrangemang, team och förare där "hjärta går före hjärna". Orsaken till att vi låter hjärtat bestämma är för att det ska kännas bra, göra skillnad och inte minst för att försöka hjälpa unga lovande förmågor.

Drivknuten.se hoppas att deras insatser ska initiera tillväxten inom motorsporten oavsett vilken gren det handlar om för att utvecklingen inom motorsporten inte ska stanna. De tycker att det satsas alldeles för lite resurser på nyrekrytering.

Därför är vi extra stolta över att kunna vara med och sponsra tioåriga Melvin Kalousdian från Örebro, som är ett verkligt gokartlöfte.

Melvin började köra som sjuåring i Cadetti-klassen som är en uppvisningsklass där det är lottas startheat och alla är vinnare. Melvin var först i mål under samtliga körningar.

2019 tog Melvin steget upp till klassen Micro som slutade med flertal pallplatser varav två vinster. Det blev en femte plats i MKR-serien och han tilldelades priset "Årets nykomling".

2020 körde Melvin Sydsvenska mästerskapet samt några enstaka stora tävlingar som Juniorfestivalen, Sverigecupen, Prins Carl-Philips Pokal och Göteborg Stora Pris. När säsongen var över så hade han vunnit alla tävlingar förutom en som han fick bryta på grund av tekniska problem.

2021 blev Melvin mästare i Mellansvenska Kartracingserien men vann också IAME serien. Säsongen avslutades med biljett till världsfinalen i Italien. I finalen för IAME serien blev bästa resultatet en 13:e plats trots stora förbättringar tidsmässigt men alldeles för mycket otur. I andra vändan i finalcupen i WSK i Italien gick det desto bättre, trots att oturen höll i sig. Melvin kommer på en 30:e plats i kvalet av 127 förare men slutar på en fantastisk 15:e plats i förfinalen. Det är inte många förare som tar sig till final i sin första debuttävling. Karttillverkaren Gold var mycket nöjda med Melvins insats då de inte haft en förare i final på två år.

Melvin Kalousdian har därmed som 10-åring fått sitt första fabrikskontrakt i den italienska kartfabriken Gold Kart. Han kommer under 2022 att köra sex race i Italien och tolv i Sverige. Det är trots allt i Italien man måste prestera för att bli scoutad av något F1-team.

Utöver Melvins sponsorer finns också ett antal personer som stöttar och hjälper honom med rätt kontakter, som Joel Johansson och Micke Nyman. Sedan tidigare finns också de två racingförarna Thed Björk och Richard Göransson med i bakgrunden.

Vi på Drivknuten håller tummarna inför den stora satsningen under 2022. Lägg namnet Melvin Kalousdian på minnet.