Blogg

 1. Vi sponsrar Gelleråsen

  Karlskoga Motorstadion, Gelleråsen, strax utanför Karlskoga i natursköna Värmland, är en bana som har det mesta. Det finns ingen annan motorbana där man kan se hela banan från publikplats, inte heller någon annan anläggning som har en resultattavla där man hela tiden kan se aktuell ställning. Därutöver finns restaurangen Pit Stop Café som är öppen nästan hela året. Banan har även uthyrningstugor, depåboxar och en gokartbana med en unik velodromkurva som minner om forna tider när racerbanan hade en velodrom, vilket också gav namnet Velodromloppet som faktiskt körs än idag - utan velodromen då förstås.
  Karlskoga Motorstadion är en fantastisk och mycket välskött anläggning med ett stort engagemang!
   
  Det är precis det vi vill uppmärksamma. Vi sponsrar självklart för att synas och bygga på vårt varumärke, men när vi gör det så vill vi synas i positiva miljöer med mycket känsla, stort hjärta och engagemang. 

  Karlskoga Motorförening, KMF, har synnerligen fantastiska funktionärer som vi tycker att ska uppmärksammas på bästa möjliga sätt. Vi håller därför tillsammans med några andra partners att titta på hur vi ska kunna bidra på ett bra sätt och därmed förbättra deras förutsättningar.

  Anläggningen erbjuder ett unikt koncept med spännande aktiviteter. Det är allt från teambildning, licenskurser, körsäkerhet och Go-kart till hissnade upplevelser med raceutrustade Volvo C30, Formel Renault 2.0 eller Legend Cars. Perfekt för företagsaktiviteter, kundevent, födelsedagar eller bara för att man älskar bilar och själv någon gång vill testa på att vara racerförare för en dag. Har du inte provat än, så måste du bara göra det. Kolla in bil nr. 10 lite extra...

   

  Sponsorskylt
  Läs mer
 2. Drivknuten Challenge avgjord

  Otroligt lyckat när Drivknuten Challenge 2020 avgjordes

  När Drivknuten Challenge 2020 skulle avgöras fanns såväl kunder, anställda, samarbetspartners, leverantörer som inbjudna gäster på plats för att anta den stora utmaningen att tävla med alla typer av racingbilar på bana.

  Både kvällens middag på anrika Loka Brunn och den fullsmockade dagen med racingkörning infriade alla förväntningar med strålande solsken, glada entusiastiska människor och rader av snygga preppade racebilar som skulle köras tills ingen orkade mer.

  Supporten från de fantastiska medarbetarna på Gelleråsen med Richard Göransson i spetsen var grym, alla gjorde ett otroligt arbete för allt skulle fungera till punkt och pricka, vilket det också gjorde. Vi bugar och tackar alla inblandade. Dessutom fanns Micke Nyman på plats med sin häftiga Legends bil för att både visa vad de bilarna går för men han höll även i den utmanande slalombanan för Legendsbilarna som alla körde.

  Vinnaren av den stora pokalen som ”Spirit of Drivknuten Challenge 2020” gick med minsta möjliga marginal till Fredrik Dannevall på Dannevall Servicecenter i Stockholm. Applåder och busvisslingar från oss alla till Fredrik som var en mycket värdig vinnare. Jättegrattis.

  Vi ser redan fram mot nästa års upplaga av Drivknuten Challenge.

  Vi kommer löpande att lägga upp nya bilder här på bloggen.

  Vinnare av Drivknuten Challenge 2020 Välkommen till Gelleråsen Arena Louise kör Formula Renault Försnack inför körningen Bröderna Daniel och Pete  Formula Renaut 2.0 Gelleråsens Porsche Cayman GTS Formula RenaultJacqline och Joakim John Bulten lindau   Formel Renault  Ulf Sandstedt E&S Motor   Gelleråsen Tomas Johansson förarmöte  Formula Renault C30 förare     Daniel fick litet pris  Porsche Cayman GTS Formula Renault Var är bilarna... Drivknuten Challenge 2020 - all are winners! Formula Renault No. 5    Vinnare Drivknuten Challenge 2020 Fredrik Dannevall tog hem årets Drivknuten Challenge

  Läs mer
 3. Rätt delar till 2,5 miljoner bilar

  Garanterat rätt delar till 2,5 miljoner bilar

  Tack vare de unika Carlinkment-numren har vi kunnat matcha exakt rätt delar för runt 2,5 miljoner bilar och kan därigenom garantera att det då alltid blir rätt reservdel. Hela grunden i Carlinkment-sytemet bygger på att ta bilen till reservdelen istället för tvärt om. Carlinkment har "tvättat" alla fordonsuppgifter och fordonsfakta på samtliga 6,3 miljoner svenska regnummer som kommer från Transportstyrelsens bilregister. Därför ska samtliga biluppgifter i vårt system vara ständigt uppdaterade och så korrekta som det bara är möjligt.

  Symbolen "100% Garanterat Rätt Del" kommer upp på alla de delar för drivlinan som är kopplade via systemet, och de blir fler och fler för varje dag. Symbolen innebär också att om någon del ändå skulle bli fel så återbetalar vi alla pengar inklusive frakten fram och tillbaka, men det ska som sagt inte kunna hända.

  Nu är över 270 olika drivaxlar garanterat rätt matchade till 1,2 miljoner svenskregistrerade Volvobilar mellan årsmodellerna 2000 och 2020. Nu arbetar vi med att koppla flera andra bilfabrikat för att kunna säkerställa att det alltid ska bli rätt delar. Snart är också 650.000 VW-modeller färdigkopplade.

  I samband med att vi nu matchat rätt drivaxlar till bilarna har det även följt med ett antal rätt kopplade drivknutar, mellanaxlar, stödlager och t.o.m. ABS-ringar i de fall dessa gått att låsa till rätt modell.

  Läs mer om de unika Carlinkmentnumren på hemsidan: Carlinkment.se

  Läs mer
 4. Vi sponsrar Nyman Racing

  Vi på Drivknuten sponsrar team Nyman Racing!

  Motorsporten är viktig för oss på Drivknuten.se då den med sin teknikutveckling hjälper branschen med nya tekniska lösningar. Men framför allt skapar den ett starkt nätverk och ger väldigt mycket tillbaka. Vi väljer samtliga projekt och åtaganden med stort hjärta.

  Vi försöker därför hjälpa till och stötta utvalda förare såväl som intressanta projekt och motorbanor. Det är inga stora åthävor från vår sida men vi vill försöka “dra vårt strå till stacken” och göra det lilla vi kan för att motorsporten ska överleva och fortsätta utvecklas.

  Vi fortsätter därför att sponsra Micke Nyman som med sin sköna generösa personlighet ger ett bestående intryck på alla han möter.

  I tillägg är Micke dessutom en otroligt duktig racingförare som vunnit det mesta han kört i Legends Cars. Efter ett inhopp i V8 Thunder Cars 2019 slutade han på en mycket hedrande 4:e plats, men nu är han alltså tillbaka i Legends Cars igen för att vinna. Nytt för i år är att han teamar ihop med Rasmus Ericsson som även han har en grym meritlista. Rasmus vann World Finals i Legends i Las Vegas 2018 och Legends Cup i Sverige 2019 och 2020.


  Valeryd Legends Cup 2021

  Nyman Racing ställde upp med totalt nio förare och har egentligen totaldominerat från första racet med pallplatser för teamets olika förare. Hela säsongen har gått som på rälls om man då undantar racet på Falkenberg där kvalet i regn ställde till det ordentligt.

  Som mycket välförtjänt vinnare efter finalen på Gelleråsen stod Nyman Racing-föraren Christofer Karlsson före Micke Nyman som slutade som tvåa och Rasmus Eriksson på en tredje plats.

  Teammästerskapet vann naturligtvis av radarparet Micke Nyman och Rasmus Eriksson före Erik Blixt och William Gunnarsson samt Olle Erixon och Michael Gryvik, samtliga Nyman Racing-förare.


  Nyman Racing inför säsongen 2022

  Nytt för säsongen 2022 är att Per Danielsson kommer att köra för Nyman Racing, men att Micke Nyman själv inte kommer att köra. Han måste istället fokusera på teamet med ett ännu större engagemang. En stor lastbil med tillhörande depåtält har införskaffats för att öka exponeringen och samtidigt få plats att samla hela teamet tillsammans med sponsorerna på ett bättre sätt.

  Micke Nyman satsar dock på att köra världsfinalen i USA i november nästa år.

  Vad vi har hört så ska Rasmus Ericsson göra en hejdundrande satsning inför 2022. Är det för vågat att tippa honom som vinnare av Legends Cup 2022 redan nu?

   

  Följ killarna via hemsidorna: Nyman Racing 
  respektive Rasmus Ericsson

  eller via Facebook: https://www.facebook.com/mickenyman56/

  https://www.facebook.com/rasmus.m.ericsson

  Rasmus Ericsson vann Valeryd Legends Cup 2020

  Läs mer
To Top