Ny webbportal för bankörning

GTRacing.se är en helt ny webbportal för trackdaykörningar. Innehållet är till för alla som gillar eller önskar att köra på en racerbana, oavsett om de kört tidigare, äger en egen racebil eller kört mycket tidigare och söker möjligheter att träna. Tyngdpunkten på den nya portalen är en kalender som listar samtliga typer av trackdays på Sveriges 17 racingbanor. Under 2023 fanns det långt över 350 tillfällen att köra på bana och det ser inte ut att bli färre i år.

Därutöver finns möjligheten till licenskurser, att få åka med på en racerbana, själv prova som ”racerförare för en dag”, hyra en banracingbil under en bandag, tävla i en racingsimulator eller t.o.m. köra en äkta Formel 1-bil på Sveriges enda Formel 1 bana, Scandinavian Raceway Anderstorp.

Portalen har även länkar till samtliga Europas racingbanor som erbjuder trackdays, en intressant blogg med inlägg från olika företagsbesök och länkar till företag som är specialiserade på delar och tjänster inom motorsporten, intressanta projektbyggen, simulatorracing, sportbilar och racingteam.

Syftet med hemsidan är att det ska finnas något för alla – oavsett vad man har för erfarenhet eller ekonomiska möjligheter.

Titta in och navigera runt på sidan via länken här: GTracing.se