Blogg

 1. Vi sponsrar Gelleråsen

  Karlskoga Motorstadion, Gelleråsen, strax utanför Karlskoga i natursköna Värmland, är en bana som har det mesta. Det finns ingen annan motorbana där man kan se hela banan från publikplats, inte heller någon annan anläggning som har en resultattavla där man hela tiden kan se aktuell ställning. Därutöver finns restaurangen Pit Stop Café som är öppen nästan hela året. Banan har även uthyrningstugor, depåboxar och en gokartbana med en unik velodromkurva som minner om forna tider när racerbanan hade en velodrom, vilket också gav namnet Velodromloppet som faktiskt körs än idag - utan velodromen då förstås.
  Karlskoga Motorstadion är en fantastisk och mycket välskött anläggning med ett stort engagemang!
   
  Det är precis det vi vill uppmärksamma. Vi sponsrar självklart för att synas och bygga på vårt varumärke, men när vi gör det så vill vi synas i positiva miljöer med mycket känsla, stort hjärta och engagemang. 

  Karlskoga Motorförening, KMF, har synnerligen fantastiska funktionärer som vi tycker att ska uppmärksammas på bästa möjliga sätt. Vi håller därför tillsammans med några andra partners att titta på hur vi ska kunna bidra på ett bra sätt och därmed förbättra deras förutsättningar.

  Anläggningen erbjuder ett unikt koncept med spännande aktiviteter. Det är allt från teambildning, licenskurser, körsäkerhet och Go-kart till hissnade upplevelser med raceutrustade Volvo C30, Formel Renault 2.0 eller Legend Cars. Perfekt för företagsaktiviteter, kundevent, födelsedagar eller bara för att man älskar bilar och själv någon gång vill testa på att vara racerförare för en dag. Har du inte provat än, så måste du bara göra det. Kolla in bil nr. 10 lite extra...

   

  Sponsorskylt
  Läs mer
 2. Drivknuten Challenge avgjord

  Otroligt lyckat när Drivknuten Challenge 2020 avgjordes

  När Drivknuten Challenge 2020 skulle avgöras fanns såväl kunder, anställda, samarbetspartners, leverantörer som inbjudna gäster på plats för att anta den stora utmaningen att tävla med alla typer av racingbilar på bana.

  Både kvällens middag på anrika Loka Brunn och den fullsmockade dagen med racingkörning infriade alla förväntningar med strålande solsken, glada entusiastiska människor och rader av snygga preppade racebilar som skulle köras tills ingen orkade mer.

  Supporten från de fantastiska medarbetarna på Gelleråsen med Richard Göransson i spetsen var grym, alla gjorde ett otroligt arbete för allt skulle fungera till punkt och pricka, vilket det också gjorde. Vi bugar och tackar alla inblandade. Dessutom fanns Micke Nyman på plats med sin häftiga Legends bil för att både visa vad de bilarna går för men han höll även i den utmanande slalombanan för Legendsbilarna som alla körde.

  Vinnaren av den stora pokalen som ”Spirit of Drivknuten Challenge 2020” gick med minsta möjliga marginal till Fredrik Dannevall på Dannevall Servicecenter i Stockholm. Applåder och busvisslingar från oss alla till Fredrik som var en mycket värdig vinnare. Jättegrattis.

  Vi ser redan fram mot nästa års upplaga av Drivknuten Challenge.

  Vi kommer löpande att lägga upp nya bilder här på bloggen.

  Vinnare av Drivknuten Challenge 2020 Välkommen till Gelleråsen Arena Louise kör Formula Renault Försnack inför körningen Bröderna Daniel och Pete  Formula Renaut 2.0 Gelleråsens Porsche Cayman GTS Formula RenaultJacqline och Joakim John Bulten lindau   Formel Renault  Ulf Sandstedt E&S Motor   Gelleråsen Tomas Johansson förarmöte  Formula Renault C30 förare     Daniel fick litet pris  Porsche Cayman GTS Formula Renault Var är bilarna... Drivknuten Challenge 2020 - all are winners! Formula Renault No. 5    Vinnare Drivknuten Challenge 2020 Fredrik Dannevall tog hem årets Drivknuten Challenge

  Läs mer
 3. Rätt delar till 2,5 miljoner bilar

  Garanterat rätt delar till 2,5 miljoner bilar

  Tack vare de unika Carlinkment-numren har vi kunnat matcha exakt rätt delar för runt 2,5 miljoner bilar och kan därigenom garantera att det då alltid blir rätt reservdel. Hela grunden i Carlinkment-sytemet bygger på att ta bilen till reservdelen istället för tvärt om. Carlinkment har "tvättat" alla fordonsuppgifter och fordonsfakta på samtliga 6,3 miljoner svenska regnummer som kommer från Transportstyrelsens bilregister. Därför ska samtliga biluppgifter i vårt system vara ständigt uppdaterade och så korrekta som det bara är möjligt.

  Symbolen "100% Garanterat Rätt Del" kommer upp på alla de delar för drivlinan som är kopplade via systemet, och de blir fler och fler för varje dag. Symbolen innebär också att om någon del ändå skulle bli fel så återbetalar vi alla pengar inklusive frakten fram och tillbaka, men det ska som sagt inte kunna hända.

  Nu är över 270 olika drivaxlar garanterat rätt matchade till 1,2 miljoner svenskregistrerade Volvobilar mellan årsmodellerna 2000 och 2020. Nu arbetar vi med att koppla flera andra bilfabrikat för att kunna säkerställa att det alltid ska bli rätt delar. Snart är också 650.000 VW-modeller färdigkopplade.

  I samband med att vi nu matchat rätt drivaxlar till bilarna har det även följt med ett antal rätt kopplade drivknutar, mellanaxlar, stödlager och t.o.m. ABS-ringar i de fall dessa gått att låsa till rätt modell.

  Läs mer om de unika Carlinkmentnumren på hemsidan: Carlinkment.se

  Läs mer
 4. Kör Formel 1 med Drivknuten.se

  Vi på Drivknuten erbjuder unik Formel 1 körning!

  I ett samarbete mellan Drivknuten.se och Rajamäki Racingexperince så erbjuds två helt unika Formel 1 körningar den 14 och 15 juni 2022 på Anderstorp för Drivknuten´s kunder och samarbetspartners, samt även övriga som drömmer om att köra en riktig Formel 1-bil.

  Antalet deltagare är maximerat till 16 på tisdagen och 12 personer för onsdagen, oavsett dag så är det fullspäckade dagar på högsta nivå. 

  Dagen startas med ombyte till all nödvändig förarutrustning innan det blir praktiska övningar och körning på banan med spårval, bromspunkter och apex. För onsdagen övningar har vi dessutom plockat med två racebilar, en BMW och en Porsche för extra banträning.

  Därefter är det genomgång och teori innan en inledande körning med Formula Renault. Efter en välsmakande lunch blir det körning med Williams Formel 1 bilarna från 2007 körda av 2016 års världsmästare Nico Rosberg respektive Alexander Wurz. Alexander blev för övrigt tre med den bilen i Kanadas GP 2007.

  Prestandan för Formula Renault-bilarna är mycket imponerande, kanske egentligen inte i acceleration som ligger på 4 sekunder till hundra, men bromsarna och hastigheten genom kurvorna lär imponera på de mest härdade. Vikten är 480 kilo och toppfarten ungefär 280 km/h.

  Om det inte imponerar så lär Formel 1 bilarna göra det - desto mer. Accelerationen ligger då istället på 5 sekunder - till 200 km/h... Självklart tack vare 650 hk vid 12000 varv och en vikt på 550 kg. Toppfarten ligger då istället på 350 km/h. 

  Hela eftermiddagarna är vikta för genomgång, instruktioner och körning med Formel 1 bilarna. Under tisdagen blir det fyra varv med Formel 1 bilarna medan onsdagen innebär det dubbla antalet varv. Lån av all nödvändig utrustning ingår liksom försäkring, en helt speciell tröja och lunch samt naturligtvis ett exklusivt F1 certifikat som är få förunnat.

  För onsdagens mer påkostade upplägg och körning ingår dessutom middag, ett spännande föredrag samt övernattning på gemytliga Toftaholm.

  Anderstorp Raceway är Skandinaviens enda bana för Formel 1 och är mycket populär bland förare och uppskattas för den långa raksträckan som är en kilometer lång och de långa svepande höghastighetskurvorna och all körning under dessa dagar sker naturligtvis på hela Grand Prix banan som är 4,1 km.

  Priserna är starkt reducerade till 15 900 kr respektive 21 900 kr exkl. moms, och det är först till kvarn som gäller. Skicka intresseanmälan till: info@drivknuten.se

  Läs mer
To Top